Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sportski direktor Lazija: Milinković-Savić vrijedi više od 90 miliona eura

Sergej-Milinkovic-Savic-621410

Igli Tare, sportski direktor Fudbalskog kluba Lazio, izjavio je da srbijanski reprezentativac Sergej Milinković-Savić vrijedi više od 90 miliona eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Milinković-Savića posljednjih dana mediji povezuju sa prelaskom u Manchester United, Real Madrid ili Paris Saint-Germain.

“Ne znam koliko bi mogao da vrijedi i ne želim previše razmišljati o tome. No, sigurno se radi o cifri višoj od 90 miliona eura. Milinković-Savić nam je veoma važan, a još uvijek nije dostigao vrhunac. Želim da budem jasan, Lazio nikada nije postavio cijenu za Milinković-Savića. Prošlog ljeta imali smo ponude uglavnom na nivou cijene koju sam spomenuo, ali ih nismo ni razmatrali“, kazao je Tare za italijanske medije, te dodao:

“Trenutno ima interesovanja za njega, ali ništa konkretno. Nikada nisam razgovarao s Realom o njemu, jer nam se nisu ni obratili.“

Tare je potom otkrio kako će holandski reprezentativac Stefan de Vrij, koji će na kraju sezone postati slobodan igrač, najvjerovatnije napustiti Lazio i preći u Inter.

Milinković-Savić je profesionalnu karijeru počeo u Vojvodini iz koje je 2014. godine prešao u belgijski Genk, a godinu dana kasnije u Lazio. Za reprezentaciju Srbije 23-godišnji vezni fudbaler odigrao je dvije utakmice.