Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kritike na račun trenera

Sportski direktor PSG-a: Nije nam se svidjela Tuchelova izjava

tuchel

Ako neko nije sretan, lako je, onda razgovaramo

Sportski direktor Paris Saint-Germaina kritikovao je trenera Thomasa Tuchela zbog njegove sugestije da su oslabljeni nakon što klub u prelaznom roku nije doveo pojačanja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Leonardo je javno istupio nakon što je PSG u petak navečer “razbio“ Angers rezultatom 6:1 i tom prilikom izrazio nezadovoljstvo ponašanjem trenera.

“Ako neko nije sretan, lako je, onda razgovaramo. Ali, ako odluči ostati, onda mora poštovati​​ sportsku politiku i interna pravila“, kazao je Leonardo.

Uoči utakmice s Angersom, Tuchel je sugerisao da se PSG treba pojačati prije završetka prelaznog roka. Njemački trener rekao je da se moraju “suočiti sa stvarnošću“ nakon što su ih mnogi igrači napustili, a među njima Thiago Silva, Thomas Meunier i Tanguya Kouassi. Rekao je da će branilac titule u Francuskoj i finalista Lige šampiona morati smanjiti očekivanja ove sezone.

“Izjava nam se nije svidjela“, poručio je sportski direktor PSG-a.

U duelu sa Angerom je Neymar postigao svoja prva dva pogotka u sezoni, a PSG se popeo na drugo mjesto nakon šest kola i dva poraza na otvaranju sezone u Ligue 1.

Pod vodstvom Tuchela, koji je počeo treću sezonu na klupi, PSG je postao prvi francuski klub koji je stigao do finala Lige šampiona još od 2004. godine, kada je to uspio Monaco. No, u finalnom duelu igranom u Lisabonu “sveci“ su poraženi od minhenskog Bayerna rezultatom 0:1.