Fudbal

Sramotan transparent

Sportski savez TK osudio uvredljive poruke dijela navijača Slobode

11/03/2019

Sportski tereni i sportske predstave, posebno one koje na sportska borilišta dovode veliki broj gledatelja, nisu mjesta za iskazivanje bilo kakve netrpeljivosti, nasilja, diskriminacije, uvreda i sličnih devijantnih ponašanja

Sportski savez Tuzlanskog kantona osudio je postupak, kako navode, manjeg dijela navijača na utakmici 22. kola Premijer nogometne lige BiH između Slobode i Željezničara, koji su na neprimjeren način istakli uvredljive poruke.

– Sportski tereni i sportske predstave, posebno one koje na sportska borilišta dovode veliki broj gledatelja, nisu mjesta za iskazivanje bilo kakve netrpeljivosti, nasilja, diskriminacije, uvreda i sličnih devijantnih ponašanja. U cilju stvaranja dobrih odnosa između sportskih klubova, gradova i navijača, želimo istaći da iskreni sportski zaljubljenici, pravi navijači koji sport vole i poštuju i ljubav prem svom klubu dokazuju poštujući druge, u Tuzli i Tuzlanskom kantonu su uvijek bili većina i da se sud o odnosima među sportskim kolektivima, gradovima i sportistima ne treba donositi na osnovu stavova malog broja neodgovornih pojedinaca kojima nije mjesto na tribinama sportskih borilišta – navodi se u saopćenju Spotskog saveza TK.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.