“Sramota je zbog djece”: Neymar odgovorio na kritike da se prenemaže na terenu

neymar

Za neke je najveći folirant u nogometu, za druge – stvarno jedan od najboljih nogometaša na planeti. Neymar je o čuvenim padovima ćutao, ali je “otvorio dušu” poslije plasmana Brazila u četvrtfinale Mundijala.

I tada se valjao po travi. Ne baš onako spektakulrano kao protiv Srbije, ali je previjanje nakon duela sa Miguelom Lajunom, sredinom drugog poluvremena, izazvalo brojne polemike.

Selektor Meksikanaca, Juan Carlos Osorio, nije izgovorio riječ “Neymar”, ali je vrlo jasno na koga je mislio kada se meč osmine finala završio:

– Ovo je sramota za nogomet. Mnogo vremena smo izgubili zbog jednog igrača. Mnogo puta nam je ‘sjeckana’ igra. Mislim da je ovo izuzetno negativan primjer za svijet nogometa i djecu koja prate ovaj sport. A ovo treba da je jak sport, pravi muški, u kome, po mom mišljenju, nema mjesta tolikoj glumi.

Na kritike Neymar odgovara:

– Mislim da su te kritike jedna prljava kampanja, pokušaji da budem diskreditovan, više od bilo čega i bilo koga. Ja se ne obazirem mnogo na kritike, čak ni na pohvale, jer mislim da to može da utiče na stav sportiste na terenu. Ali, poslije posljednja dva meča, protiv Srbije i sada sa Meksikom, nisam htio da razgovaram sa novinarima jer previše ljudi priča o meni, previše se uzrujavaju. Ne znam da li time pokušavaju da budu glavni u društvu, ali, evo, morao sam da progovorim o tome. Došao sam na Mundijal da bih pobjeđivao sa saigračima. I to je sve.