Fudbal

ukrajina bez poraza

Srbija pola sata bila na Evropskom prvenstvu, Ronaldo zabio svoj 99. gol

17/11/2019

. Srbija i Portugal na utakmicama protiv Ukrajine i Luksemburga borili su se za drugo mjesto koje izravno vodi na prvenstvo

U zadnjem kolu grupe B kvalifikacija za Euro 2020 viđena je prava drama. Srbija i Portugal na utakmicama protiv Ukrajine i Luksemburga borili su se za drugo mjesto koje izravno vodi na prvenstvo.

U jednom trenutku je Srbija i bila na Evropskom prvenstvu nakon što je Tadić postigao gol za vodstvo. U tom trenutku Portugal i Luksemburg su igrali 0:0.

Tadić je pogodio u 9. minuti, a Portugal došao u vodstvo u 39. preko Fernandesa. Tako da je Srbija pola sata bila na Evropskom prvenstvu.

Ipak, to je bilo sve od reprezentacije nama susjedne zemlje. Portugal je golom Ronalda (bio mu je ovo 99. u dresu reprezentacije) slavio sa 2:0, a Srbija nije uspjela doći do pobjede iako je dva puta vodila. Meč u Beogradu je završen 2:2.

Ukrajina predvođena sa klupe Andrijom Ševčenkom kvalifikacije završava bez ijednog poraza.

Srbija će u martu naredne godine igrati baraž Lige nacija u kojem se, u polufinalu, sastaje sa Norveškom. Ukoliko prođu Norvežane u finalu ih čekaju Škoti ili Bugari, koje takođe moraju da nadigraju ako žele da se nađu među najboljim selekcijama Evrope.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.