Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za EP

Srbija pretrpjela najveći poraz u historiji, Crna Gora izvukla bod protiv Kosova

Ukraine v Serbia-UEFA EURO 2020 Qualifiers Group B

Srbija je imala samo pet udaraca i jedan u okvir domaćeg gola, a Ukrajinci su čak 22 puta tukli prema gostujućem golmanu

Srbija je u svojoj drugoj utakmici u grupi B kvalifikacija za EURO doživjela najteži poraz otkako nastupa kao samostalna država. U Ukrajini je izgubila sa 5:0.

Katastrofa Srbije počela je u 26. minuti kada je Cigankov matirao Dmitrovića nakon sjajnog prodora Karameva. Dvije minute kasnije novi duel Cigankova i Dmitrovića nakon pogreške gostujuće momčadi i lijep pogodak ofanzivca domaćih.

Odmah na početku drugog poluvremena Konopljanka je s ruba kaznenog prostora zabio treći gol, a Jaremčuk je u 59. minuti iskoristio novu neopreznost gostiju i usamljen lako matirao Dmitrovića. Konačan rezultat postavio je Konopljanka u 74. minuti nakon kontranapada.

Na kraju su s 5:0 još i dobro prošli jer su Ukrajinci mogli slaviti i uvjerljivije. Srbija je imala samo pet udaraca i jedan u okvir domaćeg gola, a Ukrajinci su čak 22 puta tukli prema gostujućem golmanu.

Fudbalske reprezentacije Crne Gore i Kosova igrale su večeras u Podgorici neriješeno 1:1, u meču 3. kola kvalifikacija za EURO 2020.

U meču koji je odigran pred praznim tribinama, zbog kazne koju je UEFA prethodno izrekla Crnoj Gori, viđen je zanimljiv fudbal, s dva različita poluvremena.

Prvi dio igre u potpunosti je pripao selekciji Kosova, koja je osim gola imala i još nekoliko dobrih šansi. U nastavku, bolja igra Crne Gore, koja je krunisana golom Stefana Mugoše.

Kosovo je povelo u 23. minutu. Strijelac gola bio je Rašica. Do kraja poluvremena, još nekoliko opasnih prilika za selekciju Kosova.

Crna Gora je u nastavku meča zaigrala znatno bolje. “Sokoli” stižu do izjednačenja u 68. minutu. Mugoša je odlično utrčao na drugu stativu nakon ubacivanja Jankovića s desne strane i glavom smjestio loptu u mrežu.

Do kraja meča po nekoliko pokušaja na obje strane, ali rezultat je ostao 1:1.

Crna Gora je večeras igrala bez selektora Ljubiše Tumbakovića, koji je zbog prijetnji koje su mu juče i danas stizale iz Beograda, odlučio da napusti mjesto selektora Crne Gore.