Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sretna četrnaestka: Elvir Koljić je nasljednik Semira Štilića

stila-lech3-597

Elvir Koljić je postao dio Lecha iz Poznana, kluba koji već deceniju u svojim redovima ima najmanje jednog Bosanca ili Hercegovca. Riječ je naravno o Semiru Štiliću, kasnije i Jasminu Buriću, Fenanu Salčinoviću, Harisu Handžiću, Emiru Dilaveru, te od nedavno i Koljiću.

Burić je igrač s najdužim stažom u klubu kad je o bh. internacionalcima riječ, dio Lecha već je duže od decenije, ali je ipak najdublji trag u ovom klubu ostavio Semir Štilić. Bivši reprezentativac BiH i danas je jedan od ljubimaca navijača Lecha, koji su ga nedavno dočekali uz ovacije i aplauze, iako je dio ovog kluba bio relativno kratko.

Ipak njegove igre u to vrijeme bile su vrhunske, što je i utjecalo na to da ostane vječni ljubimac navijača. U to vrijeme stekao je i zvanično epitet najboljeg stranca u posljednjoj decenije u Poljskoj. Zanimljivo je da je Štilić u Lechu na leđima nosio broj 14, što je broj koji je prije dva dana zadužio i Koljić. Navijači Lecha nadaju se da bi i on mogao postati ljubimac poput Štilića.