Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Povremeni bh. reprezentativac

Šta je Hajrović poručio nakon pobjede Dinama u Budimpešti?

dinamo civic

Kao jedan od iskusnijih, vjeruje da će Dinamo zaigrati u Ligi prvaka

Izet Hajrović je odigrao odličnu utakmicu za Dinamo u trijumfu nad Ferencvarošem u Budimpešti. Premda se nije upisao u strijelce, Hajrović je podsjetio na prošlosezonska izdanja kada je briljirao na desnom krilu u sastavu Modrih.

– Mnogo nam je drago što smo pobijedili i prošli dalje. Čeka nas sad Rosenborg, bit će zanimljiva i puno jača utakmica nego sad protiv Ferencvaroša, rekao je nakon meča.

Ključ je bila dobra mentalna priprema.

– Mentalno smo se dobro spremili, znali smo da će biti super atmosfera i biti puno navijača protiv nas. Znali smo da će i naši navijači doći, hvala im puno što su nas podržavali i motivirali. Vratili smo se u stare dane, igrali smo kao prošle sezone i zasluženo pobijedili, dodao je.

Kao jedan od iskusnijih, vjeruje da će Dinamo zaigrati u Ligi prvaka.

– Želimo se spremiti lijepo za ove dvije utakmice protiv Rosenborga, ali isto tako i za HNL. Korak po korak gledamo dalje, treba nam taj idući korak za ovu sezonu. Ko god igra, daje sve za ovu ekipu i ovaj klub. Nije mi se svidjela atmosfera koja se stvorila oko nas nakon prve utakmice, ali pokazali smo da nam ne može niko ništa, rekao je na kraju, prenose Sportske.ba.