Trener Redsa

Šta je novinarima rekao Klopp nakon jednog od najtežih poraza Liverpoola u historiji

kloppp

Očajan početak usmjerio je utakmicu, a nakon blamaže Klopp nije bio od velikih riječi

Aston Villa je jučer pregazila Liverpool s nestvarnih 7:2 i tako nanijela Redsima najteži poraz u historiji Premiershipa. Pet razlike je Liverpool gubio i od Stokea (6:1) i Manchester Cityja (5:0), ali je tada primio manje golova.

U ludom danu Premiershipa Tottenham je nešto ranije na Old Trafordu deklasirao Manchester United sa 6:1, dok je West Ham na gostovanju porazio Leicester s 3:0.

Prvi put u historiji United i Liverpool su u istom danu primili po najmanje šest golova, a dodajmo i kako je Liverpool posljednji put primio sedam golova prije 57 godina, kada je identičnim rezultatom izgubio od Tottenhama.

Srećom po Redse, nisu upisali i najteži poraz u historiji kluba, to je i dalje 1:9 protiv Birmingham Cityja iz decembra 1954.

Očajan početak usmjerio je utakmicu, a nakon blamaže Klopp nije bio od velikih riječi.

“Sve što ne treba raditi na jednoj utakmici, mi smo upravo to radili. Čestitke Aston Villi zato što su isforsirali naše greške. Prvi gol je imao veliki uticaj, ali nije trebalo biti tako. Reakcija je bila katastrofalna, izgubili smo tlo pod nogama. Naš govor tijela je bio loš”, rekao je Klopp.