Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šta je sinoć Lewandowski napravio protiv Wolfsburga

lewandowski

Niko nikada u Bundesligi nije ušao s klupe i zabio pet golova. A, pogotovo ne za devet minuta. Niko nikada u Bundesligi čak nije zabio ni tri gola za tri minute, a ni četiri za šest minuta. Niti je ikada igrač s klupe u Bundesligi zabio više od tri gola.

Sve do 22. septembra kada je u šestom kolu Bundeslige u sezoni 2015/16. kod Bayerna gostovao Wolfsburg, a Robert Lewandoski na poluvremenu zamijenio Thiaga Alcantaru pri rezultatu 0:1.

Michael Tonnies, napadač Duisburga, do sinoć je držao mnoge od navedenih rekorda, ali Lewandowski ga je sinoć skinuo s trona u u svim kategorijama. Tonnies, koji je odmah nakon sinoćnje utakmice čestitao Lewandowskom, bio je posljednji koji je postigao pet golova na bundesligaškoj utakmici, 27. avgusta 1991. protiv Karlsruhera, ali to je napravio kao prvotimac, a Lewandowski kao rezerva.

lewandowski

Lewandowski je u godinu i dva mjeseca, koliko je u Bayernu, postigao 34 gola, ali nikad do ove utakmice nije postigao tri ili više golova.

Umalo je zabio rekordnih šest golova na jednoj utakmici, koliko je 1977. Dieter Muller postigao za Koln protiv Werdera u pobjedi 7:2.

Poljak je za manje od devet minuta zabio više prvenstvenih golova nego što je to ove sezone uspjelo Juventusu i Liverpoolu, pa čak i više nego što je od početka sezone zabilo čak šest klubova iz Bundeslige, sedam iz Serie A i čak dvanaest iz Primere. Lewandowski je sinoć zabio više nego Wayne Rooney u cijeloj 2015. godini.