Šta navijači Rome misle o Spallettijevoj odluci da Tottija pošalje na tribine

totti tribine

Luciano Spalletti odstranio je u nedjelju ujutro Francesca Tottija iz prvog tima Rome, nakon što se legendarna “desetka” Rimljana u TV intervjuu dan ranije požalio na užasan odnos trenera prema njemu.

Nema sumnje da je Spalletti bio svjestan šta radi kada se odlučio na taj korak. Isto kao što nema sumnje da mu taj potez navijači Rome teško da će ikada oprostiti.

U prilog tome najbolje govori doček za Spallettija uoči početka utakmice protiv Palerma. Odavno jedan trener ili igrač Rome nisu dobili takav zvižduk s tribina Olimpica. Pogotovo ne treneru koji je ekipu digao “iz mrtvih” i u prethodne četiri utakmica nanizao četiri pobjede…

A, i Totti je bio na tribinama!

Roma je s 5:0 savladala Palermo i nastavila niz pobjeda, no pred Spallettijem su mučni dani. Direktor Rome Mauro Baldissoni je nakon jutrošnji nemilih scena, u intervjuu za italijanske medije dao naslutiti da se Tottija ne može tek tako izbaciti iz kluba u kojem je proveo cijeli život.

“Nije Francesco kažnjen. Trener je povukao takav potez sa žaljenjem, jer je Totti dan ranije dao neke izjave koje su mogle naškoditi ekipi. Ali on se već u ponedjeljak vraća u ekipu. Da nije bilo tog intervjua u subotu, trener mi je to potvrdio, Totti bi igrao protiv Palerma, trener ga je htio staviti u sastav”, kazao je Baldissoni i dodao:

“Totti je dio časne i prestižne istorije kluba. Ne može ga se tek tako odvojiti od Rome. Svjesni smo da se bliži kraj njegova prisustva na terenu, ali ne i u klubu”.