Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

repriza debakla iz 2009.

Šta se kuha u Bayernu? Hoće li Kovača zamijeniti Mourinho?

salihamidzic kovac (1)

Do sada je Hrvat osvojio 18 bodova iz 10 mečeva, ima očajnu odbranu, odavno nisu primali više golova, pravo je čudo da su samo četiri boda daleko od vrha tabele

Minhenski Bayern nakon jedne decenije izgubio je s 1:5, ovaj put na gostovanju u Frankfurtu. Posljednji put put im se to desilo protiv Wolfsburga 2009. kada su u demontiranju Bavaraca glavnu riječi vodili Džeko, Misimović, Grafite…

Sada je hrvatski trener Niko Kovač pod pritiskom, otkazan je današnji otvoreni trening, što je pojačalo špekulacije o krizi u klubu i mogućem otkazu Hrvatu.

“Šta hoćete da znate, dobili smo crveni karton i izgubili meč”, ljutito je prokomentarisao trener Bayerna debakl u Frankurtu.

Mediji navode da se u klubu još lome koplja, sada se pominje Jose Mourinho.

“Uvijek me je pitao o Bayernu i Bundseligi, kada smo gledali mečeve njemačkog šampionata, bio sam iznenađen da zna sve igrače, pa čak i one iz manjih klubova”, rekao je Bastian Schweinsteiger.

“Mogao bih da ga zamislim kao trenera Bayerna, uči i njemački”, dodao je Schweinsteiger.

Ali, Mourinho već pregovara o novom poslu, britanski mediji tvrde da je na korak od klupe londonskog Arsenala. Sa druge strane, on ne želi da čeka jesenju pauzu, kada bi Bayern mogao da smijeni Kovača. Do sada je Hrvat osvojio 18 bodova iz 10 mečeva, ima očajnu odbranu, odavno nisu primali više golova, pravo je čudo da su samo četiri boda daleko od vrha tabele.

Posljednja šansa bi mogla da bude naredna subota, odnosno derbi sa Dortmundom protiv Borussie.

Golman Manuel Neuer kaže da se ovako nešto očekivalo poslije loših partija i da neke stvari ne funkcionišu. On je rekao da će naredni dani biti žestoki.

Podsjetite se debamkla Bayerna prije 10 godine…