Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šta su Hoenes i Braco vidjeli s prozora i šta se sprema u Bayernu?

hoeness-brazzo

Uprkos nenadanoj rezultatskoj krizi u koju je upao Bayern, čini se da je Niko Kovač dobio garanciju šefova za ostanak na klupi. To je prije ostalih jasno istakao predsjednik Uli Hoenes. On je s prozora svog ureda nedavno pažljivo motrio tajni trening tima, a nešto diskretnije na prozoru je stajao i sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Hoenes i Salihamidžić skenirali su trening desetak minuta, diskutujući pritom o onome što se događalo ispred njih, piše Bild. Uoči važne prvenstvene utakmice protiv Wolfsburga, koja je na rasporedu sutra, Kovač je proveo nešto više od dva sata na treningu sa igračima koji nisu imali reprezentativne obaveze.

On je na raspolaganju imao ukupno devet prvotimaca, među kojima su bili i Robben, Ribery i Goretzka, a pored taktičkih vježbi, nogometaši su na dnevnom redu imali i igru s loptom. Trener pokušava na sve načine probuditi i motivisati svoje igrače, dok je vodstvo kluba svjesno da rezultatska kriza ne smije potrajati. Jesu li se Uli Hoenes i Hasan Salihamidžić željeli uvjeriti kakvi su odnosi između trenera i igrača ili su ih zanimale trenerske metode, podjednako je važno za sudbinu bivšeg hrvatskog selektora.

Jučer su u Bayernu povukli čudan potez, najavljujući za danas u podne konferenciju za medije na kojoj će se javnosti obratiti Hoenes, Salihamidžić i Rummenigge. Mediji u Njemačkoj predviđaju da se u Bayernu sprema nešto krupno.