Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srušio se zid

Stadion Tušanj se raspada, pogledajte šta je ostalo od istočne tribine

zid-stadion-tusanj-4

Samo je puka sreća što se zid nije urušio za vrijeme neke od utakmica, jer bi tada bili ugroženi i ljudski životi

JU “Gradski stadion Tušanj” u Tuzli u sve je lošijem stanju i sve manje uslovan za organizaciju utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na stadionu je došlo do urušavanja zida koji se pruža od druge novoizgrađene kapije prema WC-u. Dotrajali zid koji je već godinama bio naget predstavljao je opasnost za sve posjetioce stadiona.

Samo je puka sreća što se zid nije urušio za vrijeme neke od utakmica, jer bi tada bili ugroženi i ljudski životi, javlja Tuzlanski.ba.

Foto: Tuzlanski.ba

Stadion u Tuzli koriste dvije premijerligaške ekipe – Sloboda i Tuzla City. Ovim sportskim borilištem godinama upravlja JU Gradski stadion Tušanj.

Zapadna tribina u Rudarskoj 2 također je u katastofalnom stanju, a novoizgrađena sjeverna tribina nikada nije do kraja završena. Dugo obećavani “istok” još uvijek se nije počeo graditi. Podsjetimo, “istok” je nekada bio tribina za stajanje.

Foto: Tuzlanski.ba

Pored toga, ni travnjak na Tušnju ne djeluje baš najbolje za odigravanje premijerligaških mečeva. Sve u svemu, tuzlanski velikan svoj stoti rođendan ne dočekuje onako kako dolikuje i kako je zaslužio.

Foto: Tuzlanski.ba