Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Stadion u Madridu se ispraznio, otišli su svi, samo je jedna ostao

New Project (23)

Radnici koji održavaju Atleticov stadion upalili su prskalice koje kvase teren i već su bili počeli s čišćenjem travnjaka na kojem je upriličena proslava Liverpoolove titule

Nakon što su svi igrači Tottenhama i Liverpoola otišli u svlačionicu nakon sinoćnjeg finala Lige prvaka u Madridu, i nakon što su se tribine stadiona potpuno ispraznile, jedan igrač i dalje je bio na travnjaku.

Radnici koji održavaju Atleticov stadion upalili su prskalice koje kvase teren i već su bili počeli s čišćenjem travnjaka na kojem je upriličena proslava Liverpoolove titule.

A, Mohamed Salah, strijelac prvog gola za Liverpool u sunićnjem finalu i najbolji igrač Redsa i dalje je bio tu. Zajedno sa svojom suprugom Magi i kćerkicom Makkom koja je razdragano trčkarala po terenu.

Snimku je neko napravio mobilnim telefonom i podijelio je na društvenim mrežama, a vrlo brzo je postala viralna…

“Ovo je moj prvi trofej u Ligi prvaka s Liverpoolom – nešto posebno. Ovo je samo početak. Idemo sljedeće sezone po trofej u Premiershipu”, poručio je nakon sinoćnjeg finala sjajni Egipćanin koji je u dresu Liverpoola odigrao 104 utakmice i zabio 71 gol.

“Prosječna dob tima je 26/27 godina pa još uvijek imamo mlade igrače. Za nas je dobro iskustvo osvojiti trofej, i prošle sezone smo naučili puno. Kao što ste mogli vidjeti, bili smo smireniji, nakon 87 minuta postigli smo drugi gol i bili smo strpljivi u igri”.

“Vidio sam svoju sliku prije utakmice iz prošlogodišnjeg finala – bilo je tako strašno. Iskoristio sam to kako bih se motivirao. Rekao sam sebi; OK, to se neće ponoviti, idemo dalje idemo da pobijedimo”, izjavio nakon utakmice Salah.

Milioni fanova diljem svijeta divili su se sinoć po ko zna koji put fantastičnom Mohamedu Salahu, nažalost bilo je i onih koji su našli razloga za kritiku. I to ni manje ni više, zbog načina na koji će bila obučena njegova kćerkica Makka. Jedan od Twitteraša, uz fotografiju Slaha i male Makke, ostavio poruku:

“Nisam sretan kako je obučena njegova kćerka. Kao musliman, on bi mora znati bolje”.