Stadion za finale Mundijala u Rusiji u plamenu

847108

Požar na stadionu Lužniki, trenutno je udarna vijest u ruskim medijima. Riječ je o stadionu na kojem bi se trebalo otvoriti i zatvoriti Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, a prema snimkama iz Moskve može se vidjeti da se nad njim nadvio gusti crni dim.

Russia Today je objavio da se zapalio nagomilani građevinski otpad u blizini stadiona gdje je u u toku rekonstrukcija, a paljenje otpada uzrokovala je iskra do koje je došlo tokom varenja. Također, objavljeno je da u požaru nitko nije stradao.

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko izjavio je za ruske medije da stadion nije oštećen u požaru.

Riječ je, inače, o jednom od simbola Moskve, a kao dio olimpijskog kompleksa izgrađen je 1956. godine. S kapacitetom od 78.360 gledatelja, Lužniki je jedan od najvećih europskih stadiona, piše Telegram.

Ovaj stadion bio je domaćin Ljetnih olimpijskih igara 1980. godine, a 2008.godine bio ugostio je finale Lige prvaka kada je Manchester United nakon penala slavio protiv Chelseaja.

Svečano otvorenje renoviranog Lužnikija planirano je u svibnju 2017. godine. Svjetsko prvenstvo 2018. godine igrat će se, inače, u 13 ruskih gradova.