bravo!

Stara dama opet oduševljava: Nećemo titulu za “zelenim stolom”

ronaldo pjanic juve (1)

Juventus je tako još jednom u (ne)vrijeme korone oduševio Italiju. Prvi put je to napravio prošle sedmice, kada su se njegovi igrači zbog korone i velike krize koja je nastupila kao njena posljedica odrekli plaća do kraja juna

U Italiji, svjetskom žarištu pandemije koronavirusa, trenutno je preko 80.000 zaraženih koronom, dok je od posljedica virusa umrlo više od 13.000 ljudi. Oba ova broja će nažalost još rasti.

Čak i u takvoj situaciji Italijani su zabrinuti za nacionalnu svetinju Calcio, i u svoj toj muci jedno od glavnih pitanja koje ih mori je kad će se nastaviti sezona Serie A, prekinuta zbog haranja korone.

Nogomet u Italiji zamro je nakon 26. kola, a 12 utakmica prije kraja Juventus je vodeći, s bodom više od Lazija, dok Inter ima devet bodova i jednu utakmicu manje od lidera.

S obzirom na užasnu situaciju u Italiji, u kojoj dnevno umiru stotine ljudi, kao jedan od modela kojim bi se riješila prekinuta sezona predloženo je da prvak za 2019./2020. te sudionici evropskih kupova za iduću sezonu, budu proglašeni na osnovu tablice u trenutku prekida ove sezone.

Juventus se međutim oštro usprotivio tome i poručio:

“Nećemo titulu osvojenu za zelenim stolom.”

Iz najboljeg italijanskog kluba objavili su da lov na deveti Scudetto zaredom i 36. ukupno žele nastaviti na terenu, kada se za to steknu uslovi, a ne dekretom donesenim u kancelariji.

Juventus je tako još jednom u (ne)vrijeme korone oduševio Italiju. Prvi put je to napravio prošle sedmice, kada su se njegovi igrači zbog korone i velike krize koja je nastupila kao njena posljedica odrekli plaća do kraja juna.

Tako su spasili radna mjesta i plaće brojnim zaposlenicima kluba te Juventusu uštedjeli 90 miliona eura.