Starčević: Očekujemo pobjedu i priključak za sredinu tabele

starcevic

Prvi put od odlaska iz Krupe, trener Slobodan Starčević vodit će jedan tim protiv svog nekadašnjeg kluba.

Kao strateg Tuzla Cityja, sutra će pokušati Krupljane “oboriti na pleća” i nanijeti im treći poraz, odnosno, upisati treću pobjedu “plavih” iz Simin Hana.

Starčevićeva ekipa vrlo dobro je odigrala protiv Čelika i osvojila važan bod, mada su imali toliko prilika da su Zeničane mogli “potopiti” već nakon 45 minuta.

– Raduje da smo odigrali ovako kvalitetnu utakmicu. Do našeg gola ocjena je vrlo dobar, od gola je bilo zadovoljavajuće, tako da je ukupan dojam dobar, a ja sam, inače, bio odlikaš. Znači, dobro je kao polazna tačka, a u srijedu i subotu moramo biti odlični – objasnio je Starčević šta očekuje u dva teška susreta koji predstoje s Krupom i Širokim.

Za svoj bivši klub kaže da je “veoma neugodan”. Gusti raspored srijeda – subota iziskuje dosta napora i svježe igrače.

Raduje činjenica, kaže, da su, osim Vukmirovića, koji izostaje zbog tri žuta kartona, ostali igrači zdravi i spremni za utakmicu.

– Imat ćemo slatke muke oko pravljenja ekipe. Krupa je ekipa koja zna igrati na rezultat. Međutim, smatram da smo u usponu forme i puni motiva da kao domaćini pobijedimo. Očekujemo da s tri boda počnemo hvatati priključak za sredinu tabele – zaključio je Starčević.

Utakmica Tuzla City – Krupa igra se sutra na Tušnju od 16 sati.