Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Starčević: Optimist sam pred susret sa Širokim

slobodan_starcevic_tuzla-city111

Nakon remija u Zenici i pobjede protiv Krupe, ekipa Tuzla Cityja u dobrom raspoloženju dočekuje ekipu Širokog.

Šef stručnog štaba Slobodan Starčević kaže kako su dvije posljednje utakmice dobra uvertira za subotnji meč s jakim Širokobriježanima.

– Povezali smo dvije utakmice bez poraza, a nadam se da ćemo nastaviti i u subotu protiv kvalitetnijeg protivnika, koji nakon promjene trenera igra s velikom dozom agresivnosti. Dižemo se i ako odigramo na nivou susreta s Čelikom i Krupom, nema razloga da se ne nadamo povoljnom rezultatu – rekao je Starčević za Fenu.

Zadovoljan je zdravstvenim biltenom i spremnošću cjelokupne ekipe. Stjepanović je počeo s intenzivnim treninzima, vraćaju se u punu formu Ubiparip, Stojkić i Stokić. Neće u kombinaciji za utakmicu biti Poturalić i Šećerović koji apstiniraju zbog žutih kartona.

Starčević kaže kako bi pobjeda protiv Širokog ekipu definitivno vratila na željeni kolosijek, a to je sredina prvenstvene tablice.

– Mi smo potpuno nadigrani samo u dvije utakmice, protiv GOŠK-a i Sarajeva. Na ostalim smo propustili mnogo šansi za pobjedu ili barem bod, kao, recimo, na gostovanjima protiv Širokog i Zrinjskog – komentira trener Tuzla Cityja uz napomenu da ima vremena da se u nastavku prvenstva ostvari bolji rezultat.

Susret Tuzla City – Široki igra se sutra od 16.00 sati.