Selektor mlade reprezentacije

Starčević: Spremni dočekujemo utakmicu s Velsom

starcevic (1)

Sve što smo zamislili smo proveli i mislim da smo prilično spremni za odigravanje utakmice protiv Velsa, rekao je Starčević

Mlada nogometna U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Zenici dočekuje selekciju Velsa, u petom susretu u okviru kvalifikacija za EP.

Nakon četiri odigrana meča reprezentacija BiH zauzima četvrtu poziciju sa po jednom pobjedom i remijem te dva poraza, od Njemačke i Velsa. Ovo će biti prilika za izabranike selektora Slobodana Starčevića da se revanširaju Velšanima za minimalan poraz iz novembra prošle godine te se drugom pobjedom priključe vrhu tabele.

Starčević ističe da je zadovoljan pripremama ekipe te da spremni dočekuju meč.

– Sve što smo zamislili smo proveli i mislim da smo prilično spremni za odigravanje utakmice protiv Velsa – kazao je Starčević.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten, najveće strahovanje Starčević i stručni štab imali su u vezi sa testiranjem igrača na Covid-19, ali su, nasreću, svi igrači bili negativni na testu.

– Svi igrači su potpuno spremni, ta činjenica nas raduje i svi pozvani igrači su na raspolaganju – dodao je on.

Kada je u pitanju reprezentacija Velsa, ističe da se radi o ekipi koja igra agresivan fudbal, tako da bh. reprezentativci moraju biti spremni na takav pristup te da neutrališu njihove dobre strane.

– U našem timu ima dosta kvalitete i mi ćemo pokušati da je stavimo u prvi plan i kroz dobru igru doći do pozitivnog rezultata – naglasio je selektor U-21 tima BiH.

Susret između BiH i Velsa igra se u petak u Trening centru NSBiH u Zenici od 16.30 sati.