Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuzla City

Starčević zadovoljan zalaganjem igrača, sutra provjera protiv Otranta

tuzla_city1333

Za sada igrači stoički podnose intenzitet rada koji je veći nego što su navikli

Nogometaši Tuzla Cityja od subote se nalaze na pripremama u Ulcinju. U nedjelju su trebali odigrati prvu kontrolnu utakmicu protiv Mornara iz Bara, ali je susret odgođen.

Navodno su igrači Mornara stupili u štrajk zbog neizmirenih obaveza, pa su Tuzlaci, umjesto treće provjere od početka priprema, upriličili utakmicu između dva svoja tima.

– Sutra imamo otprije dogovorenu utakmicu s Otrantom iz Ulcinja i nadam se da nas ništa neće omesti da je odigramo. Vrijeme nas za sada odlično služi. Samo jednu noć se ispadala kiša, a potom se razvedrilo. Sutra najavljuju temperaturu oko 14 stepeni što znači da će biti pogodno za igru – u razgovoru za Fenu kaže šef stručnog štaba Tuzla Cityja Slobodan Starčević.

Navodi da su uslovi za rad izvanredni. Trenira se dva puta dnevno, a igrači se ne žale iako su treninzi veoma naporni.

– Za sada igrači stoički podnose intenzitet rada koji je veći nego što su navikli. Dobro je da nema povrijeđenih – ističe trener i podsjeća da su u Tuzli radi rehabilitacije ostali Ajdin Nukić, Ivan Kostić i Nikola Mitrović.

Novih igrača u ekipi nema, osim Semira Burića, koji je došao nakon iskustva u francuskim niželigašima. S Tuzlacima je potpisao četverogodišnji ugovor.

– Burić je u prve dvije pripremne utakmice, protiv Čapljine i Željezničara, pokazao da ima kvalitet. Mlad je, 1998. godište, znači i perspektivan. Igračka križaljka je uglavnom popunjena, mada nećemo bježati, kao uostalom i svi bh. premijerligaši, od dobrog „špica“, ali ako “naleti”. Roster smo otprilike popunili – smatra Starčević.

Osim sutrašnjeg susreta s Otrantom (14 sati), Tuzla City će tokom priprema u Ulcinju odigrati utakmice s Radnikom iz Bijeljine (9. februar, 15 sati), te s Arsenalom iz Tivta (13. februar, 15 sati).

U Tuzlu se vraćaju 14. februara dok dva dana kasnije igraju “generalku” s tuzlanskom Slobodom.