Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Staru damu sinoć je srušila “velika Barcina greška”

icardi

Za njega su se, kao 15-godišnjaka, prije osam godina borili Barcelona, Real, Valencia, Sevilla, Arsenal i Liverpool. I tada je pobijedila Barcelona.

Mauro Icardi rodio se u Rosariju u Argentini, gradu s milion stanovnika koji je dao nogometaše poput Lionela Messija i Angela Di Marije, a sa šest godina je preselio na Kanarska ostrva.

Postao je velika nada lokalnog kluba Vecindario za kojeg je u mlađim kategorijama zabio više od 500 golova prije prelaska u Barcelonu gdje su ga dočekala velika obećanja.

Međutim, godine su prolazile, a Argentinac se nije uspio ni približiti prvom timu Barce, pa je kao 17-godišnjak u januaru 2011. otišao na posudbu u Sampdoriju.

“To i nije bila tako loša odluka. Ustvari, bila je jako dobra za moju karijeru. U Barceloni i La Masiji sam naučio igrati nogomet, ali me nisu vidjeli u prvom timu pa sam moram potražiti drugi klub”, prisjeća se Icardi koji je Italijane odmah oduševio s 13 golova u 19 utakmica za juniorski tim.

Sampdorija, fascinirana golgeterskim sposobnostima Icardija, već u julu je otkupila njegov ugovor i platila Barceloni 400.000 eura.

Allegri: Pjanić nije naš problem, već nedostatak živaca

Pet godina kasnije Inter, u koji je otišao iz Sampdorije, odbio je ponude od 60 miliona eura jer za svog 23-godišnjeg kapitena traži 100 miliona eura!

Dosad je za Inter postigao 51 gol, dva više od svog idola Ronalda koji je dres milanskog kluba nosio od 1997. do 2002. godine.

“Juventus je moja omiljena žrtva”, poručio je Icardi nakon što je sinoć novim golom i asistencijom srušio aktuelnog italijanskog prvaka.