el clasico

Statistika kaže Messi će večeras zabiti barem jedan gol Realu

messi slavia (1)

Barcelona je prije dvije sedmice bila dva boda iza Reala, ali Katalonci ipak u Madrid dolaze sa dva boda ispred najvećeg rivala

Fudbaleri Real Madrida i Barcelone večeras igraju El Clasico koji bi itekako mogao da utiče konačan ishod prvenstva.

Barcelona je prije dvije sedmice bila dva boda iza Reala, ali Katalonci ipak u Madrid dolaze sa dva boda ispred najvećeg rivala.

Kao i obično, u centru pažnje biće Lionel Messi, koji je u prošlom kolu prekinuo post od četiri utakmice bez gola u La Ligi i to sa “pokerom” u mreži Eibara (5:0) i tako je na najbolji mogući način najavio gostovnaje u Madridu.

Messi je najbolji strijelac u istoriji El Clasica, postigao je 26 pogodaka, sljedeći su Cristiano Ronaldo i Alfredo Di Stefano sa po 18.

Teško će neko ikada sustići Argentinca kada je taj rekord u pitanju. Od aktivnih igrača iza spomenute trojke je tek Luis Suarez sa 11 golova, i koji ima 33 godine.

Ono što je još važnije, Messi je Realu više pogodaka postigao u Madridu, nego na Camp Nou satdionu! Kada se igralo u gostima, Messi je dao 15 golova, a u Kataloniji 11.

Statistika pokazuje da Messi postiže gol makar na jednom u tri El Clasisa, a na prethodna dva nije pogodio, tako da je sada pravi trenutak za to.

Real Madrid je Messijeva četvrta omiljena žrtva, više golova dao je samo Sevilli (37), Atletico Madridu (31), Valenciji (28).


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.