Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Statistika za brigu: Begović prima previše golova

begovic

Od januara 2016. Asmir Begović nastupio je na svega devet službenih utakmica za Chelsea, a u čak osam primio je makar po jedan pogodak. Posljednji meč na kojem nije savladan igran je 10. januara u FA Kupu, kada su Plavci porazili nižerazredni Scunthrope s 2:0.

Begović je dosad dobijao priliku na kapaljku, a i ono malo utakmica što je branio, pobrinuo se da Courtoisu ne bude prijetnja za jedinicu londonskog tima.

Do kraja prošle sezone branio je u porazima od Swanseaja (1:0), Manchester Cityja (3:0), trijumfu nad Bournemouthom (4:1), te remijima s Tottenhamom (2:2) i Liverpoolom (1:1). Ove sezone 29-godišnji Begović je primio golove u EFL kupu protiv Bristola (3:2), Leicestera (4:2) i West Hama (2:1).

Statistika ipak nije pretjerano zabrinula Zmaja, a da je tako govore i njegovi zapisi na društvenim mrežama nakon nedavne eliminacije Chelseaja iz Kupa od West Hama.

“Težak rezultat za nas. Nadam se da se on neće negativno odraziti na naredne mečeve. Moramo se podići i nastaviti dalje. Navijači to zaslužuju”, napisao je.