Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stefan Effenberg trenersku karijeru započinje na klupi Paderborna

effenberg

Njemački drugoligaš je prihvatio rizik da bude početna stanica u trenerskoj karijeri jednog od najvećih i najkontroverznijih igrača u historiji tamošnjeg fudbala, Stefana Effenberga.

“Effe” je jedno od najvećih fudbalskih imena Njemačke u posljednje dvije decenije, a nakon završetka igračke karijere 2004. godine u Al Arabiju, uživao je u penzionserkim danima. Sada je riješio da se opet vrati u njemački fudbal, prenosi Mozzart sport.

„Ovo je prava hemija. Stefan Effenberg je prvoklasno fudbalsko ime i pun je entuzijazma za posao u Paderbornu. Uvjereni smo da će nam Effenberg dati vjetar u leđa i da će inspirisati igrače i navijače“, rekao je Paderbornov predsjednik Wilfred Finke.

Popularni Tigar djeluje vrlo motivisano na novom početku, a poznajući njegov temperament, igračima Paderborna neće biti lako.

„Već duže vrijeme sam razmišljao o početku trenerske karijere. Paderborn je sjajna sredina za početak što se pokazalo i u nekim ranijim trenerskim primjerima. Paderbornova ekipa mnogo kvaliteta i uvjeren sam da ćemo početi da pobjeđujemo“, rekao je Effenberg.

Paderborn je prethodne sezone ispao iz Bundeslige u Cvajtu, a u aktuelnom prvenstvu je tek na 15. mjestu sa samo sedam bodova iz deset utakmica. Effenberg će na klupi njemačkog drugoligaša debitovati u petak na svom terenu protiv Eintrachta iz Braunschweiga.