Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stepanov pojačao Sarajevo: Šampion je šampion i to treba svako da poštuje

stepanov

Fudbalski klub Sarajevo danas je predstavio novo pojačanje 32-godišnjeg bivšeg srbijanskog reprezentativca Milana Stepanova, javlja Anadolu Agency (AA).

Stepanov je dres reprezentacije Srbije oblačio šest puta, a branio je boje matične Vojvodine, Trabzonspora, Porta, Malage, Burse, Mersina i Omonije. Nekadašnji reprezentativac Srbije igra na poziciji stopera.

„Dugo smo tražili stopera koji može stabilizovati zadnju liniju. Milane je takav igrač i njegovo iskustvo će doprinijeti odgajanju mladih fudbalera, te vjerujem da će se dobro uklopiti u tim. Potpisao je ugovor u trajanju od dvije godine, ali nadam se da će ostati i duže“, rekao je Abdulah Ibraković, sportski direktor FK Sarajevo.

Stepanov je istakao „ne volim da pričam, pokazat ću šta znam na terenu“.

„Od prvog dana pregovora, odnosni prvog kontakta prepoznao sam zdravu atmosferu u klubu i to je jedan od razloga što sam odlučio doći ovdje. Šampion je šampion i to treba svako da poštuje. Ekipa je spoj mladosti i iskustva i tek treba, nakon osvajanja titule prvaka Bosne i Hercegovine, da napravi pravi rezultat. Lijep je period pred nama. Slabo poznajem ligu, jer sam 10 godina van Balkana. No, to mi neće predstavljati problema“, kazao je Stepanov, a na pitanje šta očekuje od duela Sarajeva i poljskog Lecha iz Poznana u drugom kolu kvalifikacija Lige prvaka, kratko je odgovorio:

„Trebamo se nadati jednako kao i Lech. Ne volim ništa obećavati, to je nezahvalno. Svaka ekipa treba da se koncentriše na sebe“.