Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

najbolji šuter u historiji

Stephen Curry sinoć je ponovo ispisao historiju NBA lige

curry

Curry je tom tricom nastavio pomicati granice

Košarkaši Golden State Warriorsa stigli su nadomak plasmana u finale playoffa Zapadne konferencije NBA lige nakon što su u četvrtoj utakmici drugog kruga na svom parketu savladali Memphis Grizzliese 101:98 te tako poveli 3:1 u seriji koja se igra na četiri pobjede. Utakmicu je obilježila i historijska trica Stephena Curryja.

Za mnoge najbolji šuter svih vremena postao je prvi igrač u historiji NBA lige s 500 ubačenih trica u utakmicama doigravanja. Jubilarna je stigla nešto prije poluvremena, uz ovacije domaće publike uz teren.

Curry je tom tricom nastavio pomicati granice. Nakon što je postao igrač s najviše ubačenih trica u historiji NBA lige, nekoliko dana nakon što je prestigao Raya Allena ubacio je i 3000. tricu u karijeri, a šuter Golden State Warriorsa tricama se ističe i u ovoj sezoni.

Tokom All-Star utakmice postavio je rekord sa 16 pogođenih trica, a tricom je i probio granicu od 20.000 poena koje je ubacio u NBA ligi. Sedmu uzastopnu sezonu predvodi sve igrače lige po broju ubačenih (zasad je na 285) i ispucanih trica (trenutačno 750).

Listu igrača s najviše ubačenih trica u utakmicama playoffa NBA lige nastavljaju LeBron James (432), Klay Thompson (405), Ray Allen (385) i James Harden (364).