Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stevanović: Sloboda je favorit u dvomeču polufinala Kupa BiH

56d80f1d-6a68-4d81-8101-2ad0b0765237-Stevanovic2092-preview

Fudbaleri Željezničara Kerim Memija, Siniša Stevanović, Aleksandar Kosorić i Vedran Kjosevski nakon današnjeg treninga na stadionu ”Grbavica” družili su se s navijačima ”plavog” kluba.

Nakon pauze u prvenstvu zbog prijateljskih nastupa reprezentacije BiH, Željezničar se sprema za ligašku utakmicu protiv gradskog rivala Olimpica, kao i dvomeč polufinala Kupa BiH protiv tuzlasnke Slobode.

Golman Željezničara Vedran Kjosevski naglašava da svi igrači ”Želje” jedva čekaju da istrče na teren protiv Olimpica nakon pauze koja je za ekipu sa ”Grbavice” došla u nezgodno vrijeme.

– Pauza nam nije trebala nakon niza odličnih rezultata. Svi se nadamo da ćemo taj niz nastaviti protiv Olimpica. Najbitnije je da pobjeđujemo, atmosfera u ekipi je odlična. U Kupu nas očekuje dvomeč protiv trenutno najbolje ekipe. To pokazuje trenutno stanje na tabeli, ali vidjeli smo na ”Tušnju” da možemo igrati protiv njih, tako da se nadamo plasmanu u finale – izjavio je Kjosevski.

Desni bek Željezničara Siniša Stevanović priznaje da je priželjkivao ekipu Radnika u polufinalu Kupa, ali da vjeruje u pobjedu Željezničara i protiv Tuzlaka koji u ovom dvomeču, po njegovom mišljenju, trebaju preuzeti ulogu favorita. Ističe da igrači osjećaju pozitivan pritisak zbog svega što se dešava u i oko kluba.

– Sloboda je favorit što pokazuje njihovih sedam bodova prednosti na ligaškoj tabeli u odnosu na nas. Mi čemo učiniti sve što možemo da dođemo do željenog rezultata. Zaželjeli smo se igre i terena i očekujemo punu ”Grbavicu” već protiv Olimpica. Sve ovo što se dešava oko Željezničara, izgradnja stadiona, akcije, velika podrška navijača čak i na treninzima, stvara nam pozitivan pritisak zbog kojeg želimo na terenu dati svoj maksimum i na taj način se svima odužiti – objasnio je Stevanović.

Kerim Memija, koji igra na istoj poziciji kao Stevanović, očekuje tešku utakmicu protiv Olimpica koji se u ovoj sezoni bori za opstanak i poziva navijače da u što većem broju dođu na ”Grbavicu” podržati svoj tim.

U sastav Željezničara poslije kraće pauze koju je imao zbog povrede glave trebao bi se vratiti kapiten Aleksandar Kosorić. Defanzivac ističe da se osjeća dobro, te da su ljekari dali ”zeleno svjetlo” za njegov nastup protiv Olimpica.

– Najbitnije je da su u proteklim utakmicama moji suigrači odigrali dobro i osvajali bodove. Sada nas očekuje Olimpic u prvenstvu i Sloboda u Kupu, tako da sigurno neće biti lako. Sloboda je pokazala da je odlična ekipa i sigurno su favoriti u polufinalnom dvomeču, ali vjerujem da su šanse 50:50. Očekujem spektakl za gledaoce koji će biti odlučen u dvije utakmice. To je finale pruje finala. Nadam se dobrom rezultatu u prvoj utakmici na ”Grbavici”, a to je pobjeda bez primljenog gola – zaključio je Kosorić.

Željezničar i Olimpic će igrati meč 23. kola Premijer lige BiH u subotu, 2. aprila u 16 sati na stadionu ”Grbavica”, dok je prva utakmica polufinala Kupa BiH protiv Slobode zakazana za 13. april na istom stadionu, a revanš će biti odigran sedam dana poslije na ”Tušnju”.