Steven Gerrard kandidat za menadžera Glasgow Rangersa

gerrard

Steven Gerrard, bivši sjajni fudbaler Liverpoola, a danas trener u omladinskoj akademiji kluba s Anfielda, prema navodima britanskih medija nalazi se među kandidati za menadžera slavnog škotskog kluba Glasgow Rangersa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Navodni prvi razgovori između Gerrarda i rukovodstva Rangersa već su obavljeni, tako da postoji mogućnost da legenda Liverpoola naslijedi Graemea Murtyja na Ibrox Parku.

“Sve što Gerrard želi da uradi, mi ćemo ga podržati u tome, to je tako jednostavno. Ne znam kakva je situacija u ovom trenutku i niko mi ništa nije rekao o tome. Mogu shvatiti da su klubovi zainteresovani da dovedu Gerrarda, koji ima ogromno igračko iskustvo. I ja bih razmišljao o njemu, kada bih imao svoj klub. Jednog dana će se to dogoditi, bilo ovdje ili negdje drugo“, kazao je Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola.

Ukoliko Gerrard sjedne na klupu Rangersa za najvećeg protivnika će imati Brandana Rodgersa, koji mu je bio trener u Liverpoolu, a danas vodi Cetlic.

Murty je privremeno preuzeo Rangerse u oktobru prošle godine, da bi u decembru dobio ugovor do kraja sezone. Rangersi su drugi na tabeli Premier lige Škotske sa 65 bodova, deset manje od lidera Celtica. No, nedavni poraz od Celtica u Kupu Škotske rezultatom 0:4 uzdrmao je Murtyjev status.