fk borac

Stojan Malbašić izabran za nasljednika Vice Zeljkovića

stojan malbasic (1)

Zeljković je na svom odlasku rekao da je zadovoljan onime što je urađeno i poželio sreću svom nasljedniku

Stojan Malbašić izabran je za novog predsjednika Borca na sjednici Skupštine kluba održanoj u četvrtak na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Dosadašnji predsjednik crveno-plavih Vico Zeljković povukao se poslije više dvije i po godine na ovoj funkciji i posvetiće se radu u Fudbalskom savezu Republika Srpske,čiji je predsjednik, te FSBIH, gdje će biti kandidat za funkciju predsjednika na izborima krajem godine.

Umjesto Zeljkovića, koji je posljednjeg dana mandata dogovorio i produžetak saradnje sa Goranom Zakarićem izabran je Malbašić, igračka legenda Borca i čovjek koji je tokom proteklih godina obavljao razne funkcije u klubu.

Skupština Borca usvojila je ostavku Zeljkovića i izabrala u četvrtak Malbašića jednoglasno.

Malbašić preuzima klub u prilično dobroj situaciji, gdje se finansijska situacija stabilizovala, obezbjeđen je i novi generalni sponzor – kompanije M:tel, a ekipa će u ovoj sezoni osim takmičenja u Premijer ligi BiH igrati i kvalifikacije za Ligu Evrope.

Zeljković je na svom odlasku rekao da je zadovoljan onime što je urađeno i poželio sreću svom nasljedniku.

“Svi rastanci su teški, ali danas nisam nesrećan jer smo uspjeli da vratimo na mjesto koje omogućava da Borac u godinama koje su ispred nas se bori za Evropu i za titule. Drago mi je što smo uspjeli da vratimo višemilionska dugovanja koja su sprečavala da se klub razvija. Klub ostavljam stabilan i ima dobre smjernice za dalji razvoj ima i dobrog novog predsjednika. Čestitam gospodinu Malbašiću, to je čovjek koji je oduvijek uz klub, bio je tu i u onim težim vremenima, evo sada je tu i kada Borac raste. Želim mu srećan rad i da nastavi ovim putem, Ja ću kao predsjednik FSRS biti na raspolaganju Borcu i svim ostalim klubovima”, rekao je Zeljković.

Stojan Malbašić zahvalio se svim članovima Skupštine koji su mu dali povjerenje da nastavi posao svog prethodnika.

“Zahvalio bih se i g. Zeljkoviću koji nam je omogućio da danas budemo u ovoj situaciji. Znamo da je prije dve i po godine klub bio pred gašenjem, tada kada je došao bio je iznenađenje, mlad, ambiciozan, ali je dokazao svoje znanje i umijeće. Klub je digao iz mrtvih i napravio klub koji sada svi respektuju. Moram da kažem da bi mnogi došli u ovakvoj situaciji za predsjednika. On je čovjek koji je odblokirao račun koji je bio blokiran 15 godina i vratio osjmijeh zaposlenih koji imaju sada redovna primanja i ponosni sun a klub i njegove uspjehe. Žao mi je što odlazi, međutim, mi ćemo zajedno da nastavimo putem koji je zacrtao, da Borac bude sve jači i da se svake godine bori za Evropi i da se borimo šampionsku titulu. Poželio bih da se nakon nekog perioda ponovo vrati u ovaj klub”, rekao je Malbašić.