Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sp u kataru

Stojković nakon Kameruna: Moramo da navijamo za Brazil

piski

Podsjetimo, dva gola prednosti nisu bili dovoljni Srbiji za pobjedu

Dragan Stojković, selektor Srbije, poslije utakmice protiv Kameruna istakao je da je zbog povreda bio prinuđen da pravi izmjene i vadi Pavlovića i Veljkovića. Na pozdrav novinara Arene; “Dobar dan”, Piksi je uzvratio; “Da je dobar dan, nije baš dobar dan”.

– Nema dileme da je ovo bio najinteresantniji meč, a kako je bilo nama trenerima to je sasvim nešto drugo. Prilično je velika frustracija zbog rezultata. Poslije vodstva Kameruna našli smo ritam došli do naše igre i zasluženo poveli. Imati 3:1 je zaista velika prednost, u tim situacijama treba biti pametan i inteligentan da utakmicu privedete kraju. Greške su nas skupo koštale… Apsolutno je nepotrebno izlaženje zadnje linije i pokušaj pravljenja ofsajda. Neprihvatljivo je i na ovom nivou fudbala zabranjeno raditi takve stvari. Šteta je što nismo pobijedili, a mogli smo. Bili smo za nijansu bolji, međutim rezultat je 3:3, idemo dalje – rekao je Stojković.

Selektor Srbije se osvrnuo i na propuštene prilike:

– Uspjeli smo da stvorimo kolosalne šanse, Mitrovićeva stativa i ona šansa za koju ne znam kako nije bila gol. Bilo je dobrih prodora i šansi, ekipa smo koja može da kreira priliku. Mene to raduje, ali to što smo primili tri gola treba da analiziramo, da nam se više ne dešava.

Zatim i na izlazak dvojice uzdanica u odbrani:

– Imali smo prinudne izmjene, Pavlovića i Veljkovića… To nije alibi, ali mi je krivo kad moram da mijenjam igrače zbog povrede.

Stojković, naizgled, nije previše potonuo. Vjerovatno i zbog toga da ne bi dodatno psihološki „ubio” igrače:

– Moramo da navijamo za Brazil, gledaćemo tu utakmicu. Vidite koliko je čudnih rezultata na ovom Svjetskom prvenstvu. Moramo da vjerujemo do kraja, sačekajmo taj rezultat i znaćemo na čemu smo. Sad je najvažnije da vidimo koja je to težina povreda, na koga ćemo moći da računamo za sljedeći meč. Šteta, bez problema smo mogli do pobjede. Nemamo puno vremena, okrećemo se onome što nas čeka – zaključio je Piksi.

Podsjetimo, dva gola prednosti nisu bili dovoljni Srbiji za pobjedu. Završilo je 3:3. U drugom meču ove grupe od 17 sati igraju Brazil i Švicarska. U Srbiji su bili oduševljeni činjenicom da su barem dobro “istukli” najboljeg igrača Brazila Neymara, koji večeras neće igrati protiv Švicarske. Hoće li se kajati zbog toga, saznat ćemo oko 19 sati.