Stoke City otpustio Hughesa, Bilić i Giggs među favoritima za novog trenera

bilic

Engleski premijerligaš Stoke City otpustio je menadžera Marka Hughesa (54) nakon subotnjeg poraza od trećeligaša Coventry Cityja u trećem krugu engleskog FA kupa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Hughesovom otkazu doprinijela je i serija od pet poraza u sedam posljednjih ligaških utakmica, zbog čega se engleski klub trenutno nalazi u zoni ispadanja. Velški stručnjak je klupu Stokea preuzeo u maju 2013. godine. Prethodno je vodio Manchester City, Blackburn Rovers, Fulham i QPR, podsjeća BBC.

Sa Stoke Cityjem je tri uzastopne sezone završio na devetoj poziciji Premier lige, a prošlu sezonu je okončao na 13. mjestu.

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić je jedan od favorita u utrci za novog trenera Stokea. Mediji bliski klubu smatraju da bi Bilićev stil igre odgovarao klubu i igračima.

Pored Bilića među favoritima za klupu Stokea spominje se Ryan Giggs. Velšanin je favorit prema kladionicama koje vjeruju da će Stoke biti prvi pravi trenerski posao nogometašu koji se penzionisao prije četiri godine.

Bilić je gostujući na Sky Sportsu otkrio kako ima ponuda, da će razmotriti svaku koja se pojavi, ali i da čeka najbolju ponudu.

Stoke u narednom kolu Premier lige, 15. januara, čeka susret s drugoplasiranim Manchester Unitedom, a do tada planiraju imenovati novog menadžera.