Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

korak nazad

Stoper koji je napravio skandalozan potez u dresu Zmajeva potpisao za Goricu

simun

Nakon skoro deset godina u zagrebačkom Dinamu, a potom pet u škotskom velikanu Celticu, Šimunović se s navršenih 27 godina vratio kući

Stoper koji je svojevremeno bio na spisku tadašnjeg selektora fudbalske reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića, vratio se u Hrvatsku.

Jozo Šimunović je predstavljen kao novi igrač Gorice, s kojom je potpisao ugovor do kraja sezone.

Nakon skoro deset godina u zagrebačkom Dinamu, a potom pet u škotskom velikanu Celticu, Šimunović se s navršenih 27 godina vratio kući. U svoj grad, u klub kojeg oduvijek smatra svojim.

“Lijep je osjećaj vratiti se kući, u klub iz svoga grada, nakon toliko godina u inostranstvu. U ovim krajevima sam zadnjih godinu dana, a sad sam kući i fudbalskom smislu. I presretan sam što ću se vratiti u trenažni proces i takmičarski ritam. Veselim se svemu što nas čeka zajedno”, kazao je Šimunović.

“Otišao sam iz Celtica prošlog ljeta, puno toga se u međuvremenu događalo, ali sve do ovog dogovora s Goricom ništa se nije dogodilo. Sad sam tu, potpuno fokusiran na svaki trening, s velikom željom da se što prije vratim u najbolju moguću formu. Ozljeda je sanirana, sve je u redu, sad je samo pitanje vremena adaptacije na treninge i utakmice. Već sam i razgovarao s trenerima na tu temu, svi znaju sve i bitno je samo raditi, trenirati i uživati u onome što najbolje znam, a to je igranje fudbala”, govori Jozo.

Podsjetimo, Šimunović je prvo pristao igrati za BiH, nakon što je prošao mlađe selekcije Hrvatske, te se našao na spisku tadašnjeg selektora Baždarevića, no nikada nije ubilježio nastup u dresu BiH.

Pitanje je da li je njegov “pristanak” bio uopšte iskren, s obzirom na ono što se desilo kada ga je tadašnji selektor Baždarević stavio na spisak. Podsjećamo, Fokus je tada pisao o sramotnom ponašanju stopera Celtica, koji je odbio ući s klupe na kvalifikacijskoj utakmici Gibrlatar – BiH (0:4; 3. septembra 2017.), i tako se i definitivno odreći dresa Hrvatske. Špekulisalo se da je tada Šimunoviću trebao poziv Baždarevića, samo kako bi pojačao svoj status u Celticu i osigurao sebi produženje ugovora. Bilo kako bilo, Šimunović nikada nije dobio poziv u A reprezentaciju Hrvatske.