Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

napadač barce

Suarez: Mi smo najbolja ekipa na svijetu

suarez

Napadač Barcelone Luis Suarez je kazao da trener Valverde tačno zna šta uraditi u svakom momentu, dodajući kako konstantno ispravlja greške nogometaša i pokazuje na koji način napredovati

Napadač Barcelone Luis Suarez je nakon važne pobjede protiv Intera u Ligi prvaka izjavio da je trener Katalonaca Ernesto Valverde imao značajnu ulogu u pobjedi od 2:1, javlja Anadolu Agency (AA).

“On nam je govorio o problemima u igri u prvom poluvremenu. Objasnio nam je da budemo više koncentrisani na pritisak na Inter kao i o načinu na koji koristimo posjed lopte. Zbog toga imamo takvog trenera”, kazao je Suarez.

Istakao je da Valverde tačno zna šta uraditi u svakom momentu, dodajući kako konstantno ispravlja greške nogometaša i pokazuje na koji način napredovati.

“Mi smo najbolja ekipa na svijetu. Znamo da smo uvijek pod mikroskopom, ali pobijedili smo Inter u Ligi prvaka i ovo je stvarno veliki rezultat. Vjerujemo jedni u druge i mislim da nam je timski rad donio pobjedu”, rekao je urugvajski napadač.

Barcelona je nakon preokreta u 2. kolu grupe F na Nou Campu pobijedila Inter rezultatom 2:1.

Strijelac za Barcu je bio Luis Suarez u 58. i 85. minuti, dok je gol za Inter postigao Lautaro Martinez u 3. minuti. U istoj grupi, Slavia iz Praga je kod kuće izgubila od Borussije Dortmund 0:2.

Poslije 2. kola, lider grupe je Borussia s četiri boda, koliko ima i Barcelona, dok Inter i Slavia imaju po jedan bod.