Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

“Suarezovo prokletstvo” i dalje traje

suarez (1)

Suarez je do sada za Barcu ukupno odigrao 250 utakmica u svim takmičenjima i zabio 179 golova, u Ligi prvaka iza sebe ima 49 utakmica i 20 golova

Barcelona je u 1. kolu ovosezonskog izdanja Lige prvaka u gostima kod Borussije Dortmund odigrala tek 0:0. Imali su Katalonci puno sreće, ponajviše zahvaljujući sjajnom golmanu Ter Stegenu koji je Reusu odbranio penal, a uz to je toekom utakmice “žuto-crnima” skinuo nekoliko zicera. No, velikih problema Barca ima u napadu, posebno na gostovanjima u Ligi prvaka.

Leo Messi i suigrači Ligu prvaka nisu osvojili od 2015. godine, a od tog posljednjeg trijumfa protiv Juventusa (3:1) u Berlinu nisu uspjeli ponovno doći do finala.

Ovih “mršavih” 0:0 s Borussijom u Dortmundu sada im izgleda kao ogromni bod jer Leo Messi se tek vraća nakon ozljede, no ukupni dojam kvari podatak vezan uz Luisa Suareza (32), napadača koji je na Nou Camp stigao u ljeto 2014. godine iz Liverpoola za 81 milion eura. Sjajni Urugvajac redovno zabija, barem u španskom prvenstvu – kako pred svojim navijačima, tako i na gostovanjima.

No, u Ligi prvaka i dalje traje “Suarezovo prokletstvo”. Naime, Luis Suarez od 16. septembra 2015. godine nije zabio niti jedan jedini gol na gostovanjima Barcelone u Ligi prvaka! Da, Suarez je na strani u Ligi prvaka posljednji put zabio prije više od četiri godine na Olimpicu protiv Rome (1:1)!

Odigrala je Barca od tada 21 gostujuću utakmicu u Ligi prvaka, a Suarez je 19 puta bio na terenu u prvoj postavi katalonskog ponosa. I nije uspio zabiti… Poražavajuća je to statistika igrača koji je plaćen 81 milion eura, a danas na pragu veteranskih godina vrijedi čak 50 miliona eura.

Da ne bi bilo zabune, Suarez je do sada za Barcu ukupno odigrao 250 utakmica u svim takmičenjima i zabio 179 golova, u Ligi prvaka iza sebe ima 49 utakmica i 20 golova. Ali, i četiri godine bez gola na strani…


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.