Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slavko vinčić

Sudac koji je bio priveden u BiH u finalu Lige prvaka zaradit će veliki novac

Foto: Screenshot/YouTube

Slavko Vinčić je ostao upamćen po skandalu koji se dogodio 2020. godine

Finale ovogodišnje Lige prvaka na londonskom Wembleyu između Real Madrida i Borussije Dortmund, sudit će slovenački sudac Slavko Vinčić.

Naime, Vinčić će za dijeljenje pravde na ovom susretu zaraditi 10.000 eura, a meč je na rasporedu 1. juna od 21 sat.

Iako će dijeliti pravde veoma važnog finala, Slovenac će ipak zaraditi daleko manje od igrača španskog i njemačkog predstavnika u Londonu.

Ogromni bonusi

Španska “Marca” je navela primjer igrača Reala, koji imaju zapečaćen bonus od 1,4 miliona eura za osvajanje trostruke krune, koju mogu ostvariti ako u posljednjoj utakmici sezone pobijede tim iz Dortmunda.

Slavko Vinčić je ostao upamćen po skandalu koji se dogodio 2020. godine. On je bio učesnik zabave kod Bijeljine, gdje je bio čak i priveden ali je brzo pušten na slobodu.

Podsjetimo, policija je tada prekinula zabavu u zabačenoj vikendici u mjestu Suvo Polje s 35 ljudi, među kojima je bio i Vinčić. Na licu mjesta našli su deset pištolja, 14 paketića kokaina, tri pancirke, mobitele, laptope i 20.000 KM.

Za dijeljenje pravde u četvrtfinalu i polufinalu Lige prvaka glavni suci zarade 7.500 eura, dok za utakmice grupne faze po 6.000 eura.

Vinčićevi pomoćnici u subotnjem finalu dobit će po 3.000 eura, 4.000 je premija za VAR sudiju, 2.000 za AVAR sudiju, a 1.500 za četvrtog suca.

“Marca” je otkrila i to da sudije u Španiji imaju fiksnu platu od 12.500 eura mjesečno.