Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sudbina je ponovo Španca gurnula na Kolašinca

jesekolasinac

Fudbalski klub Stoke City danas je zvanično objavio da je doveo Jesea Rodrigueza (24), bivšeg igrača Real Madrida, na jednogodišnju posudbu iz Paris Saint-Germaina, javlja Anadolu Agency (AA).

Jese je u Real stigao kao 14-godišnjak, a sa “kraljevskim“ klubom je 2014. i 2016. godine osvojio Ligu šampiona. Prošlog ljeta prodan je PSG-u za 25 miliona eura, ali se nije najbolje snašao u Parizu, pa će pokušati svoju karijeru probuditi u Engleskoj.

“Njegov pedigre govori sam za sebe. U Parizu nije imao najsretniji period svoje karijere, ali je još uvijek mlad i željan da se dokaže u Premier ligi. On će svakako pojačati konkurenciju u našem timu“, kazao je Tony Scholes, izvršni direktor Stokea.

Jese je čak šesto pojačanje Stokea ovog ljeta. Prije njega na stadion Britania stigli su Bruno Martins Indi, Kurt Zouma, Darren Fletcher, Josh Tymon i Eric Maxim Choupo-Moting.

Španski fudbaler je prvi dio prošle sezone proveo u PSG-u za koji je odigrao svega 14 zvaničnih utakmica, a drugi na posudbi u Las Palmasu u kojem je upisao 16 nastupa u La Ligi. Jese je prošao sve starosne selekcije Španije, počevši od U16, ali još nije debitovao za seniorski tim svoje zemlje.

Jese će se tako ponovo u karijeri vjerovatno susresti sa Seadom Kolašincom, bh. reprezentativcem koji je ovog ljeta stigao u londonski Arsenal. Prije tri godine u meču Lige prvaka Kolašinac je teško ozlijedio Jesea, nakon čega je španski fudbaler napravio veliku pauzu u karijeri, i nikada se više nije uspio vratiti u prvi plan u madridskom Realu.