Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sudija na sramotan način gurnuo Chelsea prema pobjedi (VIDEO)

GabrielCosta

Očajnu sedmicu nogometaši Arsenala zaključili su porazom u subotnjem londonskom derbiju. U uvodnoj utakmici 6. kola engleske Premierlige aktealni prvak Chelsea na svojem je Stamford Bridgeu savladao Topnike s 2:0.

Arsenalovi nogometaši i njihov trener Arsene Wenger s punim pravom mogu biti ljutiti na suca Michaela Deana koji je pogurao Chelsea do pobjede u subotnjem dvoboju. Propustio je Dean još u prvom poluvremenu isključiti prgavog napadača Bluesa Diega Costu čime je direktno uticao na tok utakmice i rezultat.

https://twitter.com/therealfanatix/status/645221644693340160

Costa je u svome poznatom stilu od samog početka krenuo s provokacijama i prljavštinama. Vrhunac se dogodio u 44. minuti kada je Brazilac sa španskim pasošem najprije s obje ruke “pogladio” Laurenta Koscielnyja po licu, a potom ga i opalio u glavu.

S igračem manje, Topnici se nisu uspjeli suprotstaviti Chelseaju koji je poveo u 53. minuti kada je Cesc Fabregas nabacio loptu iz slobodnog udarca, a Kurt Zouma pobjegao obrani i glavom smjestio loptu u mrežu.

Voda je dodatno krenula na mlin domaćih u 79. minuti kada je zbog grubog starta na Fabregasa drugi žuti karton dobio Santi Cazorla.

S devetoricom je igrača Arsenal do kraja primio i drugi gol. U prvoj minuti sudačke nadoknade Hazard je pucao na gol, a lopta se odbila od gostujućeg igrača i svladala Petra Čecha kojem je ovo bio prvi nastup na Stamford Bridgeu otkad je ljetos napustio Chelsea u kojem je proveo 11 sezona.