Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sudija prvo udario igrača, pa ga izbacio iz igre (VIDEO)

sudija psg111

Paris Saint-Germain slavio je kod Nantesa rezultatom 1-0 golom Angela di Marije, ali utakmicu je zasjenio potez sudije koji je u zadnjim trenucima udario Diega Carlosa.

PSG je imao napad, igrači Nantesa vraćali su se u odbranu, a na 40 metara od gola Nantesov Carlos trčao je iza sudije Tonyja Chaprona, te ga je, kako se čini, slučajno sapleo.

Sudija je pao pa napravio glupost godine.

– Prvo mi nije bilo jasno što se događa, nikome od nas nije bilo. Vidio sam da je Carlos pao i sudiju koji ga udara nogom s poda. Nakon toga je izvadio drugi žuti karton i još svirao faul za njih, nevjerovatno, rekao je napadač Nantesa Yacine Bammou.

– Ovo je apsurdno! Pa sudija sebi ne smije dopustiti ovako nešto. Nadam se da će biti kažnjen – rekao je veznjak Nantesa Valentin Rongier.

Igrači Nantesa bili su šokirani, nije baš svaki dan da sudija tuče igrače u Ligama petice i još ih nakon toga isključuje, u ovom slučaju, i izmišlja pravila.

– Prvo mi je rekao da se okliznuo i da je dobio udarac. Možda je ispod sudijskog imao PSG-ov dres, ne znam… Ovo je skandal. Pitao sam ga zašto je svirao faul, rekao mi je da je to novo pravilo od ljeta – čudio se napadač Nantesa Bammou.

PSG