Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željezničar pobijedio Mladost, sudija pogrešnog igrača istjerao van (VIDEO)

zeljeznicar – mladost 2
FOTO: I. Kralj

Nogometaši Željezničara pobijedili su ekipu Mladosti iz Doboj Kaknja sa 2:0 u susretu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Oba gola postigao je Goran Zakarić, u 15. i 36. minuti.

Međutim, kako smo i već navikli na takmičenjima pod okriljem Nogometnog saveza BiH, nije moglo završiti bez sudijskog cirkusa.

U 62. minuti utakmice igrač Mladosti Adnan Šećerović je ragbi potezom oborio Srđana Stanića zbog čega je dobio samo žuti karton, iako ga je sudija meča vrlo lako mogao poslati na tuširanje.

Odmah je reagovao i starteg Mladosti Edis Mulalić koji ga je izveo iz igre, a umjesto njega je ušao Lazić.

U 83. minuti utakmice nova velika greška sudije. Iako nije napravio prekršaj sudija greškom dodjeljuje Filipu Arežini žuti karton, a budući da mu je to bio drugi, i automatski crveni.

Željezničar je tako drugi put u četiri dana uspio pobijediti Mladost, nakon trijumfa u srijedu u Kupu BiH, te se devetom pobjedom u sezoni izjednačio na prvom mjestu tabele sa Zrinjskim koji ima utakmicu manje.

Nogometaši Željezničara veći dio utakmice bili su bolji na terenu. Pitanje pobjednika riješeno je u prvom poluvremenu u kojem su domaći uspjeli iskoristiti dvije od nekoliko prilika. Zakarić je u 15. minuti dobio loptu na sedam-osam metara od gola Mladost i preciznim udarcem matirao Velića. Isti igrač je u 36. minuti nakon solo prodora ponovo zatresao mrežu gostiju, iz slične pozicije kao kod prvog gola.

I u drugom poluvremenu Željezničar je nastavio s napadima, ali napadači plavih u ovom dijelu igre nisu uspjeli da realiziraju nekoliko šansi.

Gosti su također pokušavali da zaprijete golu Željezničara, ali pobjeda domaćih ni u jednom trenutku nije došla u pitanje.

Posljednjih desetak minuta Mladost je igrala s igračem manje nakon što je isključen Arežina.

Susret na stadionu, pred oko 2.500 gledalaca, sudio je Goran Paradžik iz Ljubuškog.