Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon boravka u amsterdamu

Šuker i Dalić izašli iz samoizolacije, nemaju simptome

dalic suker

Isto su učinili i ostali članovi delegacije HNS-a koji su bili u Amsterdamu, uključujući selektora Zlatka Dalića

Davor Šukeri Zlatko Dalić okončali su danas samoizolaciju u koju su ušli vlastitim izborom nakon saznanja da predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza ima dijagnosticiranu bolest COVID-19 uzrokovanu novim koronavirusom.

Šuker je bio s Kokezom u Amsterdamu na kongresu UEFA-e i žrijebu Lige nacija, a iako nije imao bliski kontakt s čelnikom FSS-a, predsjednik HNS-a je na preporuku Medicinske komisije HNS-a vlastitom odlukom ušao u samoizolaciju.

Isto su učinili i ostali članovi delegacije HNS-a koji su bili u Amsterdamu, uključujući selektora Zlatka Dalića.

Današnjim danom isteklo je 14 dana od potencijalnog kontakta sa zaraženom osobom i članovi HNS-ove delegacije nisu imali nikakve simptome.

“Smatram da smo ovim potezom pokazali odgovornost u ovoj osjetljivoj situaciji. Iako nismo imali bliske kontakte, nismo željeli bilo što riskirati. Kao što znate, HNS je brzo reagirao prekidom svih takmičenja, a naši zaposlenici će raditi od kuće u ovom periodu koliko god je to moguće. Moramo svi preuzeti odgovornost, slijediti upute nadležnih tijela i dati svoj doprinos borbi protiv koronavirusa”, izjavio je Davor Šuker za službenu stranicu HNS-a.

Podsjećamo, u Amsterdamu je bila i delegacija NSBiH, predvođena predsjednikom Elvedinom Begićem.