Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šuker: Nasilnici neće pobijediti

Hrvatski huligani prekinuli meč u St. Etienneu

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker izjavio je kako selekcija Hrvatske u utorak neće prepustiti loptu Španiji, te će tražiti pobjedu preko veznog reda, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mi nismo Turska ili Češka. Nećemo pokloniti loptu Špancima. Upravo suprotno. Kvalitetni smo, a prvo fudbalsko pravilo kaže da onaj ko drži loptu ima moć na terenu. Otvorit će se bitka, u pozitivnom smislu te riječi, za loptu. Nakon toga bit će ključno iskoristiti prilike”, rekao je Šuker za španske sportske novine “Marca”.

Inače, Hrvatska i Španija u utorak u 21 sat igraju posljednju utakmicu u grupi D na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

“Svako igra da bi pobijedio. Španija je ipak jedna od najboljih ekipa na planeti – voli držati loptu u nogama, iskusna je. Kada čuješ imena reprezentativaca, jedno po jedno, uplašiš se. Španija je jedan od favorita za osvajanje Eura”, kazao je Šuker.

Istakao je kako nije pametno i poželjno stavljati preveliki pritisak na igrače.

“Znamo da smo kvalitetni, ali to je potrebno dokazati na terenu”, rekao je Šuker.

Na pitanje o bakljama ubačenim na teren tokom utakmice protiv Češke u petak, kazao je kako huligani žele nanijeti štetu zemlji, a ne samo reprezentaciji.

“Želim jasno reći: Nasilnici neće pobijediti, fudbal se igra na terenu. Država će poduzeti mjere i napraviti sve moguće kako bi se borila protiv njih. Trebamo slijediti put koji je utrla Engleska. Godinama plaćamo kazne koje su premašile 900.000 eura”, ocijenio je Šuker