Fudbal

Šuker: Realno je da nas izbace iz takmičenja

14/06/2015

Predsjednik HNS-a Davor Šuker gostovao je u Dnevniku Nove TV povodom incidenta na nogometnoj utakmici hrvatske i italijanske reprezentacije na Poljudu. Kazao je kako treba napraviti sve da se privedu odgovorni za kukasti krst na travnjaku.

Upitan što je HNS kao organizator i domaćin mogao napraviti rekao je da je napravljeno sve što se od njih tražilo, a na pitanje o mogućoj kazni kazao je da je oduzimanje bodova realnija opcija, ali da je moguće i izbacivanje iz takmičenja.

Na pitanje novinara Dnevnika što bi poručio huliganima koji su nacrtali kukasti krst kazao je:

krst-na-poljudu

– Skrenuli su s puta. Ovo se više nikada ne smije ponoviti. HNS je poduzeo sve, odradili smo sve pripreme, sve što je policija tražila. Vidjet ćemo koliko imamo snimaka s treninga.

Razočaran je tretmanom huliganizma.

– Bit će mi teško razgovarati s prijateljima u UEFA-i. Vidite koliko imaju prostora u medijima i to su dobro iskoristili. UEFA ima lagan izbor: isključivanje tribine, sljedeća utakmica bez gledatelja, oduzimanje bodova… Zašto kod nas nije to definirano? Kod nas čovjek koji je napao selektora Kovača dobije 2 dana i 500 kuna kazne.

Šuker je potvrdio da je moguć i najcrniji scenarij.

– Izbacivanje? Sve je realno. Treba pročitati pravilnik i vidjet će se da je sve moguće.

 

Komentari

3 Comments

 1. Labud

  14/06/2015 at 10:28

  Davno ste vi to zasluzili svojim ispadima isto kao i reprezentacija srbije .. Krajnje je vrijeme da se politicka previranja ostave gdje im je mjesto a na sportskim terenima baviti se sportom !

 2. Sara

  16/06/2015 at 12:29

  Išlo bi da se biraju igraći s talentom a ne nečija rodbina. Čak je i FIFA korumpirana pa šta očekuješ od naše "jadne" reprezentacije?

 3. Labud

  16/06/2015 at 16:46

  Neradi se ovdje o igracima za ovo su krivi navijaci niko nije spomenuo igrace osim sto ce ni krivi ni duzni snositi posledice kazne ..

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.