Sukob Robbena i Lewandowskog zabrinuo navijače Bayerna

1728129-36560926-2560-1440

Njemački list Bild u srijedu donosi priču o velikom nezadovoljstvu napadača minhenskog Bayerna Roberta Lewandowskog koji smatra da je njegov suigrač Arjen Robben presebičan na terenu i zbog toga je on sve nesretniji.

Novinar Bilda Christin Falk, koji je navodno jako dobro upućen u zbivanja u minhenskom klubu, ističe da je Robben asistirao Lewandowskom samo tri puta u zadnjih 25 utakmica u prvenstvu, piše Telegram.

Kamere su nedavno snimile poljskog napadača kako tokom utakmice protiv Stuttgarta u bundesligi viče na Robbena jer mu nije htio dodati loptu.

“Nemam vam ništa za reći, sve ste vidjeli”, rekao je Lewandowski novinarima nakon utakmice na pitanje oko tog sukoba.

Također, sukob između poljskog i holandskog nogometaša prokomentirao je sportski direktor Bayerna Matthias Sammer. On u tome ne vidi ništa strašno.

“Ako se igrači nekad naljute jedan na drugog, to nije problem. Sjetite koliko sam puta ja bio ljut tokom igračke karijere”, rekao je.

Lewandowski je ove sezone postigao 14 golova i nalazi se na prvom mjestu ljestvice najboljih strijelaca Bundeslige, a tu poziciju dijeli s napadačem dortmundske Borussije Pierre-Emerickom Aubameyangom koji je bio jednako učinkovit.