Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Žestok obračun

Sukobili se navijači na jugu BiH – lete baklje, kamenje i flaše, oštećeni automobili

navijaci capljina rama ss
Foto: Screenshot

Oštećeno je nekoliko auta, a najviše su stradale prostorije HGSS-a Čapljina, na kojima su razbijena vrata, oglasna ploča…

Dan nakon utakmice između HKK ”Čapljina” i KK ”Rama” pojavio se video huliganizma ispred dvorane.

Sve se dogodilo ispred Gradske sportske dvorane po završetku utakmice. Letjele su baklje, kamenje, boce…, piše Čapljinski portal.

Sukob se dogodio između domaćih pristaša i gostiju iz Rame koji su u velikom broju došli bodriti svoj tim.

Oštećeno je nekoliko auta, a najviše su stradale prostorije HGSS-a Čapljina, na kojima su razbijena vrata, oglasna ploča…

Košarkaši Rame pobijedili su Čapljinu 62:65 (21:16, 23:9, 13:18, 6:22) u srijedu u Gradskoj sportskoj dvorani u Čapljini.

O svemu su se oglasili i iz HKK Čapljina i izrazili veliko razočarenje ovakvim scenama.

– Iako smo pozivali na fair i korektno navijanje obje ekipa jer je košarka trebala biti u centru pažnje, svjedočili smo nekolicini nemilih događaja između navijača obje ekipe koji su bacili sjenu na ovaj događaj. Umjesto dostojanstvenog ponašanja navijača danas u medijima čitamo o neredima koji su sinoć zabilježeni u gradu. Zgroženi ovakvim ponašanjem navijačkih grupa kao kolektiv koji je zagovornik fair i korektnog ponašanja iskazujemo žaljenje zbog istog te se nadamo da ovim događajima da više neće biti mjesta u dvoranama i prostorima oko sportskih centara – poručili su iz HKK Čapljina.