Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mario gomez

“Super Mariju” VAR ove sezone poništio šest golova: Neka kupe hrupu Messija…

mario g

Možda je zabavno nekom sucu koji sjedi u podrumu i kojem sam dosadio poslije 20 godina u nogometu, ali meni sigurno nije

Slavni njemački napadač Mario Gomez poludio je zbog VAR-a koji mu je ove sezone poništio šest golova u tri utakmice.

Tako nekadašnji Bayernov napadač i reprezentativac Njemačke ima tek dva gola u 13 nastupa za svoj Stuttgart koji se ove sezone bori za povratak u Bundesligu.

“Ovo je šesti put da je riječ samo o centimetrima. Pa kad vidite gdje je lopta, gdje mi je koljeno, niko me ne može uvjeriti kako sam u nedozvoljenoj poziciji. Napadači kao ja koji ovise o centaršutevima i koji igraju na ivici ofsajda već 20 godina sad se kažnjavaju samovoljom nekog trećeg”, rekao je za njemački SKY pa nastavio:

“Trebali bi kupiti hrpu Messija koji pobjegnu s loptom s centra i tako daju golove. Ljudi dolaze na stadione jer žele vidjeti golove. Ako se sudije svaki put oglase zbog dva centimetra i linijski sudac podigne zastavicu samo kako bi se spasio pritiska na glupi VAR, onda je on u redu jer videosnimka sve potvrdi. To je sranje”, rekao je Gomez.

“Možda je zabavno nekom sucu koji sjedi u podrumu i kojem sam dosadio poslije 20 godina u nogometu, ali meni sigurno nije.”