Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Supruzi Rija Ferdinanda ljekari prognozirali još pet godina života

Rio-Ferdinand-and-Rebecca-Ellison-in-2009

Ožalošćeni nogometaš Rio Ferdinand vjerovao je kako njegova supruga ima još pet godina života prije nego je izgubila kratku, ali žestoku bitku s rakom dojke.

Rebecci Ellison, 34-godišnjoj majci troje djece, dijagnoza je postavljena prošle godine, no činilo se kako se liječenjem uspjela osloboditi raka.

Međutim, pregled ove godine otkrio je kako se rak vratio i metastazirao na kosti. Rebecca je preminula svega pet sedmica kasnije, prvog maja.

Njezina je smrt došla kao velik šok za uglednog nogometaša i bivšeg reprezentativca Engleske, pogotovo jer su mu liječnici govorili kako ‘gospođa Ellison ima dvije do pet godina života’, tvrdi izvor blizak obitelji te dodaje kako su ga uvjeravali da će biti puštena iz bolnice na kućnu njegu.

– Trebala je poživjeti još pet godina. Ne znam kako će se Rio oporaviti. Rebecca ga je činila snažnim i staloženim. Potpuno je devastiran. Sve se dogodilo tako iznenada. Planira se umiroviti ove sezone nakon čega će sigurno započeti s izgradnjom novog života – objasnio je izvor.

Rebecca, bivša trenerica fitnessa, podrijetlom iz Essexa, upoznala je Ferdinanda kada je igrao u West Ham Unitedu u kasnim 1990-ima. Vjenčali su se na Karibima 2009.

Njezin se pogreb održao u utorak, a na posljednji ispraćaj su došli brojni Ferdinandovi bivši suigrači i poznanici – Sir Alex Ferguson, Robin van Persie, Edwin van der Saar, Nemanja Vidić i Darren Fletcher.

Izvor je izjavio kako je na pogrebu bila zabranjena crna boja te su ljudi nosili šarenu odjeću.

Neposredno nakon Rebeccine smrti, nogometaš se obratio javnosti saopćenjem kako je njegova “predivna supruga” preminula u miru u londonskoj Royal Marsden bolnici nakon kratke, no teške bolesti.

– Moja je srodna duša otišla noćas. Bila je fantastična majka naše troje prekrasne djece. Nedostajat će nam kao supruga, sestra, teta, kćer i unuka. Ostat će u našim sjećanjima kao inspiracija i uzor – kazao je Ferdinand.

Zahvalio je u svoje ime te u ime Rebeccinih i svojih roditelja na podršci u teškim danima.