Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sušić dvostruki strijelac u pobjedi Hajduka

tino sven susic

Hajduk je na Poljudu bez većih problema s 3:0 pobijedio Istru.

Prvi su zaprijetili gosti u četvrtoj minuti, ali udarac Bouhne obranio je Grbić, koji je dobio priliku jer je Kalinić suspendovan. Samo dvije minute kasnije Panadić je bio prisiljen mijenjati vratara nakon što se Iveša povrijedio u jednom duela, a na gol je stao Brkić. U 10. minuti udarac iz daljine oprobao je Heister, ali otišlo je to pokraj gola domaćina.

Hajduk je u 17. minuti zaprijetio preko Tudora iz slobodnog udaraca iskosa s desne strane s ruba šesnaesterca, ali pucao je vanjski dio mreže. Samo minutu kasnije opasno je na drugoj strani, Bilyi u posljednji trenutak izbacuje u korner.

Puljani su ponovno zaprijetili u 23. minuti kada je Grbić zaustavio dobar udarac Varele. Bilyi je u 30. minuti pokušao ugroziti gol Istre, ali pucao je pokraj gola.

I kad Splićanima nije išlo iz igre, otvorilo se iz prekida u 36. minuti. Nakon ubačaja iz kornera Milića glavom je za 1:0 zabio Lorenco Šimić .

Samo dvije minute kasnije Kalik je pucao s 25 metara, međutim otišlo je to malo iznad gola. U 40. minuti Juranović je izbio sam pred Brkića koji ga ruši u šesnaestercu, a sudija je opravdano pokazao na bijelu točke s koje je za 2:0 precizan bio Sušić .

U 49. minuti još se jednom zatresla mreža gostiju, nakon udarca glavom Kalika, ali igrač Hajduka bio je u nedozvoljenoj poziciji pa je sudac opravdano to poništio. Samo četiri minute kasnije Tudor je ostao sam na 11 metara, ali udarac je išao ravno u Brkića.

Na novu priliku čekali smo do 66. minute kada se Kaliku odbila jedna lopta na rub šesnaesterca, no otišlo je to visoko iznad gola. U 74. minuti novi jedanaesterac za Hajduk nakon prekršaja mladog reprezentativca BiH Renata Gojkovića na Masteliću, a drugi puta siguran realizator bio je Sušić.

U 84. minuti još jedna dobra vijest za Hajduk, na teren se vratio Franck Ohandza.

Vojković je u 88. minuti imao sjajnu priliku zabiti i četvrti bijelih, ali udarac iz voleja s pet metara otišao je preko gola. Bila je to ujedno i posljednja prilika na utakmici.