Fudbal

Prvi intervju

Sušić: Imao sam i druge ponude, ali nijedna nije bila interesantna kao ona Sarajeva

08/02/2020

Pratio je rezultate Sarajeva ranije, kazao je, a pritisak pred nastavak sezone ne osjeća

Tino Sven Sušić, novi fudbaler Sarajeva, prvi put se obratio javnosti nakon dolaska u redove aktuelnog prvaka BiH. On je na pripremama u Antaliji govorio za zvaničnu Facebook stranicu FK Sarajeva.

“Amidža mi je igrao u Sarajevu, legenda je kluba, znam kakav je Sarajevo klub. Imao sam i druge ponude, ali nije nijedna bila interesantna kao ponuda Sarajeva. Znao sam sve o klubu i brzo sam se odlučio”, rekao je Sušić na pitanje zašto je izabrao FK Sarajevo.

Pratio je rezultate Sarajeva ranije, kazao je, a pritisak pred nastavak sezone ne osjeća:

“Nemam pritiska, vjerujem da ću se uklopiti u momčad i da će sve biti odlično. Kada sam imao 18-19 godina imao sam pritisak, sada više ne”, rekao je Sušić.

On je kao igrač Hajduka igrao derbi protiv Dinama. Sada ga čeka sarajevski derbi.

“Ta utakmica je jako bitna, bitnija od ostalih. Svaku utakmicu treba igrati 100 posto, a tu utakmicu 200 posto. Svako očekuje pobjedu u derbiju. To je i za navijač i igrače sigurno najbitnija utakmica. Znam da smo izgubili zadnja dva derbija, ali nadam se da ću pomoći da treći pobijedimo”, poručio je.

Saigrači su ga dobro prihvatili, a atmosfera je odlična u klubu.

“Zadovoljan sam što sam ovdje. Čim sam došao prvi dan nije bilo problema, svi su me dobro primili”, rekao je Tino Sven Sušić.

On je kazao da Sarajevo igra od noge do noge, što njemu odgovara. O povratku u reprezentaciju ne razmišlja.

“Najbitnije mi je da igram dobro sa Sarajevom, da pružim dobre partije, da osvojimo titulu. To je svima cilj. Što se tiče reprezentacije, ima dobrih igrača na mojoj poziciji koji igraju u top klubovima. Ne nadam se tome”, zaključio je.

Pogledajte snimak.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.