Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sušić: Mislio sam da se nikad neću vratiti u Francusku

111

Bivši trener reprezentacije BiH, Safet Sušić, karijeru uspješno nastavlja u Francuskoj s drugoligaškim klubom Evianom.

[yuzo_related]

Nakon ne baš uspješnog početka, u posljednja tri kola upisao je devet bodova

“Ekipa postaje sve bolja. Imamo tri pobjede u nizu, ali moramo ostati oprezni”, rekao je Sušić i nastavio:

“Bit će gusto sve do kraja. Nema nekog kluba za kojeg je sigurno da će završiti na prvom mjestu. Tu pričamo o Metzu, Dijonu, ali i Nancyju, Clermontu i Auxerrreu, također i Lensu. To je ekipa koja nam je dosad stvorila najviše problema.”

Uprkos lošem startu, Sušić se nije previše brinuo. Zadovoljan je s onim što radi u Evianu.

“Rezultati nisu bili najbolji, ali sada funkcionišemo sve bolje i bolje. Iako mi je žao zbog utakmica u ranijoj fazi sezone, sada smo dobri i to treba iskoristiti”, rekao je 60-godišnjak i istaknuo:

“Biti trener znači puno vremena provesti u uredu. Sviđa mi se smjer u kojem idemo i sviđa mi se trenirati svaki dan s ekipom.”

Situacija koja ga je dočekala kada je u aprilu došao u Evian nije bila idealna, a o mnogim problemima kluba nije ni znao. U klubu se trenutno nalazi puno napadača, ali Sušić smatra kako se sve bolje nosi sa situacijom.

“Rekli su mi da su tri igrača otišla, a to su bili nositelji igre i ključni igrači. Onda je tu došao i niz povreda u avgustu. Čak sam se pitao tražim li od njih previše”, istaknuo je bivši trener BiH i dodao:

“Istina je da mogu čak dvije ekipe napraviti i da je tu puno napadača. Možda previše čak, ali navikao sam. Iako ne preferiram nijednu formaciju, često brojke diktiraju uzorak. Imamo puno napadača koji mogu igrati i lijevo i desno, kao i stalno mijenjati pozicije. Zbog toga igramo 4-3-3 koji se lako pretvori u 4-5-1.”

Sušić nije mislio da će se vratiti u Francusku, a još je davne 1994. vodio Cannes samo jednu sezonu. Jedino se vidio kako vodi PSG.

“Ponude su uvijek dolazile izvana, pogotovo iz Turske. U Francuskoj me zanimala samo jedna stvar, a to je PSG. Ipak kad sam shvatio da do toga neće doći, odustao sam od Francuske.”

Trener Eviana i dalje prati utakmice PSG-a, ali smatra kako im je nešto u utakmici s Realom nedostajalo.

“Nemaju brzinu, pogotovo u sredini terena. Nedostaje im kreativnih igrača, nekoga ko zna podvaliti loptu i brzo reagirati.”